Nya BMW 3-serien – första intryck

Var och tittade på nya 3-serien i helgen. Första intrycket var mycket positivt. Bilen är snygg, speciellt i Sport Line-utförande. På BMW i Solna har de en Melbourne-röd 335i med Sport Line (och eftermonterade 20″-fälgar som är OTT) som är väldigt snygg. Tyvärr hade jag inte kameran med mig…

Den har också en snygg interiör med ordentlig premiumkänsla. Utrymmet i baksätet är märkbart bättre än i utgående 3-serien.

Intressantast är förstås nya 328i med turboladdad fyrcylindrig motor. Motorn har fått mycket positiv kritik, förutom i Auto Motor och Sport som tycker att de raka sexorna är oersättliga…

Återkommer med rapport när jag kört bilen.

2 thoughts on “Nya BMW 3-serien – första intryck

  1. Viktor Mandel

    Ska bli kul att höra vad du tycker om den. Jag var och provade en 328 i veckan och tycker det är en mycket fin bil. Bra styrning, fin växellåda (automat), skön körställning och genomgående en trevlig interiör vad gäller design, materialval och funktion. Mitt enda frågetecken gäller motorn. Nu var det lite fuktigt när jag var ute och antispinnlampan tändes ofta (satt Nokian Hakka R på bilen) men den kändes verkligen inte särskilt stark och dessutom är gången synnerligen anonym. Jag har blivit lovad en ny provtur när de fått på sommardäck men som det var nu känns en 335 som det givna valet, eller så får jag vänta på 328 xi för att få mer grepp. Bilen är riktigt tyst och komfortabel (för sin klass) men jag hade gärna hört lite mer från motorn när man gasar, där tycker jag Golfen är klart bättre. Sammanfattningsvis var jag något besviken när jag lämnade tillbaka bilen, jag hade väntat mig mer från motorn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s