Lånebil Audi A3

Fick låna en Audi A3 i samband med att min A5 Sportback är på service. Dieselfyran är slö, styrningen känns frånkopplad från framhjulen och fjädringen är svampig; inget vidare med andra ord.

Frågan är: är bilen medioker eller är alla “vanliga” bilar så här? I det senare fallet är det mig det är fel på – har jag tappat kontakten med verkligheten?

4 thoughts on “Lånebil Audi A3

  1. Christoffer Dahlberg

    I den mån en Mini Cooper räknas som “normal”, vilket man väl ändå får säga, är svaret nej! Trots lite brist på hästar under huven (frugan har 120 hk-versionen) åker mungiporna upp varje gång jag får tillfälle att “sno” den. Enda anmärkningen är en lite sladdrig växellåda, annars är det helkul!

  2. När jag ställde av sportbilen i samband med vintern fick jag starkt abstinens på sportig körning. Funderade på att skaffa en begagnad Cooper S som vintersportbil. Har dock inte haft tid att provköra den och tur är väl det…

  3. Viktor Mandel

    Tycker det alltid är så när man provar svaga versioner av i övrigt hyggliga bilar. Har kört A3:an både med som bensin 1,6 och 2,0t (den senare med quattro och dsg) och skillnaden i upplevelse är enorm. Samma sak gäller fö min egen Golf och en outrustad multifuel som jag hade som lånebil ett par dagar.
    En intressant upplevelse av fick jag när jag för några veckor sen hade en Hyundai i30 1,6 CRDi som hyrbil i Göteborg. Ut från parkeringen slogs jag av hur stark och trevlig den var och på väg in till stan på morgonen var det köigt alt rak motorväg och då gick den förvånansvärt fint. Jag tänkte att det kanske inte var en så dum bil i alla fall. Det omdömet fick jag revidera grundligt efter att jag gett mig ut på E45:an och som vanligt lagt hastigheten på +30. Bilen var något otroligt vinglig och studsig när farten ökade och vägen hade lite kurvor och inte var helt jämn. Ratten föreföll bara tveksamt ansluten till hjulen och jag övervägde en stund att sänka farten. Jag kan inte begripa att moderna bilar kan ge ett så otryggt intryck.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s