Helt nytt F1-regelverk från FIA – alla bilar blir eldrivna!

Nu har miljömedvetenheten nått Formel 1. Från och med 2013 ska alla F1-bilar vara helt eldrivna!

Eftersom all energi måste vara såväl förnybar som närproducerad kommer alla F1-banor tvingas bygga parker av vindkraftverk vid banan. Detta blir en stor fördel för svenska Gotland Ring som redan har vindkraftverk (se bild nedan). Spekulationerna går redan varma om att Gotland kan få ett F1-lopp redan nästa år.

En annan ny regel är att förarnas kläder måste vara av en variant på alcantara som är gjord av återvunna PET-flaskor. Förarnas egen organisation har protesterat kraftigt mot detta eftersom materialet är lättantändligt och inte flamsäkert, till skillnad från det Nomex-material som används idag. Men FIA står fast; miljön måste komma först. Lite svinn bland F1-förarna får man räkna med; på 60- och 70-talet dog förarna som flugor, så dagens förare ska sluta gnälla.

Det nya reglementet träder i kraft 1:a april 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s