PARIS: Salongens stjärna: Jaguar F-TYPE

När jag var i Genève förra året så tyckte jag att Ferrari F12berlinetta var salongens stjärna. Jag tycker fortfarande att det är en fantastiskt vacker bil, men Paris-salongens stjärna var en annan; Jaguar F-TYPE. Riktigt, riktigt snygg! Framför allt framifrån och från sidan, men även bakdelen är helt ok.

Invändigt har bilen väldigt bra stolar med utmärkt sidostöd. Bilen jag provsatt hade “Performance”-stolar som är extrautrustning. Inredningen är snygg och sportig och med tillräcklig bra finish för prisklassen.

Tvärtom mot vad vissa motorjournalister tycker, så tycker jag att F-TYPE känns väldigt prisvärd, framför allt toppmodellen med V8 och kompressor som ger 495 hästar. Det är 35 fler än i min California och då får man ta i beaktande att F-TYPE är billigare än en Porsche 991…

Toppmodellen avverkar 0-100 på 4,3 s. Även de sexcylindriga varianterna, i två trimningsgrader, är snabba med 340 respektive 380 hästar. Modellerna med V6:a är dessutom lite lättare. Mellanmodellen med 380 hästar ser väldigt intressant ut. För lite mer pengar än en Boxster S får man väldigt mycket bil. Det ska bli mycket intressant att se hur de är att köra. Leveranser börjar i vår. Coupén-varianten kommer ett år senare.

One thought on “PARIS: Salongens stjärna: Jaguar F-TYPE

  1. Pingback: Top Gear and evo drive the new Jaguar F-type and it is great! | The Thrill of Driving

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s