Ferrari F12berlinetta – salongens stjärna!

Vad ska jag säga? Jag är helt såld på denna bil. Det fanns två bilar i Genève, den ena bilen var i den nya färgen berlinetta-röd. Färgen är mycket finare i verkligheten än på bilderna; en riktigt djup blodröd som är mycket svårt att fotografera i salongens belysning.

Den andra F12berlinettan var också i en ny färg, “aluminium”, som är en matt silver, ungefär som borstad aluminium. Jag är generellt inte så förtjust i dessa matta färger som blivit à la mode bland sportbilar, men just denna var oerhört snygg på salongen, men jag skulle vilja se den i dagsljus innan jag ger en definitiv dom.

För övrigt är bilen en något av en tulipanaros. Den har allt: det är en praktisk kontinentkorsande GT-bil med stort bagageutrymme och en grym supersportbil som spöar föregångaren 599GTB Fiorano med 3,6(!) sekunder runt just Fiorano-banan. I dessa sammanhang är tidsskillnaden en evighet. F12berlinetta är dessutom snabbare runt Fiorano än både 599GTO och Enzo, två extrema bilar som tillverkades i små serier och som var skapta i huvudsak för bankörning.

Invändigt tycker jag att den är väldigt lik 458 (och FF). Å ena sidan kan man säga att interiören inte är mer märkvärdig än i andra eklare Ferrari-modeller, som t.ex. min California, men å andra sidan är interiörerna i dessa bilar utomordentligt välgjorda.

Slutsatsen är att Ferrari verkar ha lyckats än en gång och det som sticker ut, utöver de vackra linjerna, är bilens mångsidighet.

5 thoughts on “Ferrari F12berlinetta – salongens stjärna!

  1. Pingback: Ferrari F12berlinetta – provkörningar, bilder och videofilm – OMG! | The Thrill of Driving

  2. Pingback: VIDEO: Alonso och Massa kör två Ferrari F12berlinetta runt Fiorano! | The Thrill of Driving

  3. Pingback: VIDEO: evo testar Ferrari F12berlinetta – jag har blandade känslor… | The Thrill of Driving

  4. Pingback: PARIS: Ferrari F12berlinetta fortfarande vackrast! | The Thrill of Driving

  5. Pingback: PARIS: Salongens stjärna: Jaguar F-TYPE | The Thrill of Driving

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s