Nyheter från BMW – MMMM!

Har samlat ihop lite nyheter rörande BMW:s M-modeller i Genève.

M550d xDrive
BMW:s nya monsterdiesel verkar lovande. Drivlinan har redan fått lysande recensioner, men den är svår att bedöma på salongen… Däremot tyckte jag att interiören i svart alcantara/läder med aluminum-inlägg känns både snygg och sportig. Nästa familjebil?

3-serie med M-paket
Detta är inte en M-modell, men BMW premiärvisade M-paketet till nya 3-serien. Paketet gör att biler ser riktigt sportig ut, inte minst i den nygamla färgen estorilblå. Inredningen var också fin i svart läder/alcantara (precis som M550d xDrive) och den nya M-sportratten, som även finns i M6, är riktig cool. Kul att någon gör en smäckrare sportratt som omväxling.

M6
Nya M6:ans USP är förstås också drivlinan och den kan man ju inte bedöma på en bilsalong. Det som skiljde denna M6 från en “vanlig” 6-serie-bil med M-paket var kolfibertaket och nya smalekrade M-sportratten. Kan inte sätta fingret på varför, men M5:an känns mer annorlunda mot vanliga 5-serien än vad M6:an gör i förhållande till vanliga 6-serien. I och för sig så är 6-serien än väldigt vacker och speciell bil från början, så det kanske inte är så konstigt.

Kolla in motorrummet! Darth Vader skulle älskat den här bilen…

M135i Concept
På vägen hem kom jag på att jag missat att titta på denna bil. Jag ber mina läsare om ursäkt. Jag kan förstås skylla på att det var mycket folk i BMW-montern, inte minst som BMW visade många intressanta nyheter, men det är ingen ursäkt. Jag gör en pudel…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s