Porsche visar nya Cayman – oj, oj, oj!

Nu har Porsche visat nya Cayman som är baserad på den helt nya plattformen (981) som hade premiär med Boxster S tidigare i år. Tidigare har jag inte varit helt övertygad om skönheten i gamla Caymans linjeföring, men den nya bilen är riktigt snygg på bild; som en lyckad korsning mellan en Porsche 911 och en McLaren MP4-12C.

När jag provkörde nya Boxster S (snart kommer provkörningsrapporten på denna blogg) så tyckte jag att det var en fantastisk bil. Detta är samma bil fast med tak och med marginellt mer pulver. Cayman har 275 hästar vilket är 10 fler än Boxster. Toppmodellen Cayman S har 325 hästar, vilket också är 10 fler än Boxster S. Porsche anger samma vikt på Boxster och Cayman, vilket är lite märkligt eftersom Cayman borde vara marginellt lättare då den inte har fällbart tak.

Klarar man sig utan baksäte så är detta definitivt ett alternativ till en 991 Carrera. Billigare och bättre?

One thought on “Porsche visar nya Cayman – oj, oj, oj!

  1. Pingback: PROVKÖRNING: Nya Porsche Boxster S – briljant och suverän! | The Thrill of Driving

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s