Uppdrag i Genève

Eftersom jag nyligen flyttat till Barcelona kunde jag inte bevaka Genève-salongen i år. I stället skickade jag min hemliga agent. Hans kodnamn är CD, kanske pga av hans diplomatiska talanger. Some say he hides in the Swiss alps and that he eats social democrats for beakfast…

Skämt åsido, här kommer CD:s krönika och bildgalleri från Genève:
—–
Generellt kan man väl säga att temat var downsizing, ett antal märken gjorde sitt bästa för att totalt gömma undan de SUV:ar de faktiskt har i line-upen (och tjänar mycket pengar på!), dessa sökte man förgäves med undantag för Jeep (inte så mycket val där ;–) och Cadillac, som helt i otakt med tiden placerat den vid det här laget ganska gamla Escaladen på prime position. ??!?!!? Och sen en jävla massa eltjafs också…

 • Största överraskning: att nya Honda NSX är snyggare än McLaren men Honda inte verkar ha fattat detta då de i princip gömt undan bilen. Tycker fortfarande McLaren saknar det där lilla extra. NSX ser oerhört bra ut!
 • Störst besvikelse: Jaguar F-Type. Vet att du gillade den, jag har fortfarande svårt för häcken som på något sätt lever wett eget liv mellan en Wiesmann och en E-Type. Märklig.
 • Fulast: nya Lambon. Helt klart. Oklart om det är ett stealth-plan eller en bil.
 • Största obegriplighet: att Mercedes fortfarande inte är kapabla att producera en infotainment-skärm som är i samma storlek som kokurrenterna. Kanske inte för att det behövs men nog är det konstigt allt. Updaten på nya E-klass (har ju den) inskränker sig f ö till….en analog klocka på insidan och nya strålkastare fram. Jaha.
 • Största överraskning som vettig familjebil: BMW 3-serie GT, väldigt fin och väldigt mycket rymligare än vanliga 3-serien!

Vill ha-listan (ur en familjefars perspektiv, utan inbördes ordning):

 • Vill ha 1: Maserati Quattroporte. Satan vad läcker och vilket lyft gentemot föregångaren, som jag hade tillfälle att åka i och köra. Riktigt läcker. Tyvärr bara 4-hjulsdrift i V6-versionen av utrymmesskäl…. Och hundarna fick jag väl sälja…
 • Vill ha 2: Nya Range Rovern. Jag har nog aldrig fått en så total lyxkänsla av att sätta mig i en bil någon gång. Ljusår från föregångarn. Somboende i ett alpland började det klia ordentligt i fickan här…
 • Vill ha 3: CLS Shooting Brake ser fortsatt oerhört läcker ut.
 • Vill ha 4: Alfa Romeo 4C, efter första faceliften då någon insett att strålkastarna fram ser ut som en Smart 4+4 och ersatt dem med något normalare.
 • Vill ha bara för mig själv: en KTM utan vindruta och en egen racetrack…;–)

Vill inte ha-listan:

 • BMW 6 Gran Coupé: vacker som en dag utifrån men det är något med BMW och mig, gillar inte insidorna och fortfarande inte infotainment
 • Mini vad-den-nu-heter-som-har-en-keps-som-tak: liten, trång, murrig, stor besvikelse
 • Jaguar kombi (diesel därtill): no comments
 • Jaguar XJ med tvåliters fyrcylindrig motor: borde förbjudas
 • Porsche Panamera: sällan har ett utseende åldrats så fort!

Bifogar lite telfontagna bilder. Just det ja, vem fan valde färgen på utställningsbilen av nya Rolls Coupén??!?