Nya Maserati Ghibli – vill ha!

Maserati visar en helt ny modell med ett gammalt namn; Ghibli. Den är baserat på samma plattform som nya Quattoporte men är kompaktare. Nya Quattroporte, som visades för en tid sedan, har vuxit rejält jämfört med gamla Quattroporte vilket skapat utrymme för en ny mindre sedan i modellprogrammet. Ghibli kommer att konkurrera storleksmässigt med BMW 5-serie, Mercedes E-klass och Audi A6.

Det blir premiär för Maseratis första dieselmotor; en V6:a med turbo på 270 hästkrafter. Bensinversionen har också en V6:a med turbo på 410 hästkrafter och den går även att få med fyrhjulsdrift. Längre fram ryktas det om en V8:a.

Ghibli ska ha en hög utrustningsnivå som standard och priset är från cirka 610 000 kr för dieselversionen, vilket innebär att den hamnar på ett liknande pris som en 5-serie eller E-klass med sexcylindrig motor och riklig utrustning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s