Forza 4 vs. Gran Turismo 5

Testade att köra lite Forza Motorsport 4 på Xbox 360. Jag köpte spelet för snart fyra månader sedan och spelar det först nu…

Grafiken är mycket fin. Färgerna är mindre mättade än i Gran Turismo 5, vilket gör att de är ser mer realistiska ut. Samtidigt är ljussättningen lite artificiell och gör att det hela ser lite mer datorrendrerat ut än i GT5. Oavgjort. Nordslingan är dock lite snyggare i Forza 4.

När det gäller körkänslan så haltar jämförelsen mellan Gran Turismo 5 och Forza 4 eftersom jag har en ratt (Logitech G27) kopplat till PS3:an, men till Xbox:en har jag bara en handkontroll. Icke desto minder är körkänslan mycket bättre i Forza 4 jämfört med föregångaren Forza 3. Modelleringen av däckens grepp är helt ny och det märks. Lastväxelreaktionerna är tydliga och bilarna växlar fint mellan under- och överstyrning.

Sammanfattningsvis är det ett mycket bra spel som jag verkligen kan rekommendera även om jag i slutändan fortfarande tycker att Gran Turismo 5 är allra bäst.

3 thoughts on “Forza 4 vs. Gran Turismo 5

  1. Viktor Mandel

    Jag har skaffat ett par Speed wheels och tycker att de fungerar mycket bra som kompromiss mellan att spela med standardkontrollen och att bygga en mer seriös körställning med ratt från Fanatec. Har kört Forza en del med split screen och haft riktigt kul, spelet är tillräckligt realistiskt för att olika körstilar verkligen ska få betydelse för resultatet. On a side note kan jag tillägga att man försämras avsevärt som förare/spelare redan efter ett glas vin (inte för att jag själv provat, men har sett andra…)

    1. Viktor, skaffade ett Speed wheel på din inrådan och det fungerar kanonbra. En lyckad kompromiss mellan en riktig ratt och en handkontroll. Har dock inte provat kombinationen med vin än…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s