F1: Lewis Hamilton tar Pole i Australien!

Lewis Hamilton tar Pole position före sin stallkamrat Jenson Button. På en tredje plats kom mycket överraskande Romain Grosjean i en Lotus Renault.

Utöver McLaren (som har Mercedesmotorer) var även Mercedes fabriksstall väldigt starka under kvalet. Schumacher landade på en fin fjärdeplats. Rosberg var bland de snabbaste under hela kvalet men hans allra sista flygande varv i Q3 var inte riktigt lika vasst och han slutade på en 7:e plats.

Lotus Renault är snabba, med en sensationell tredje plats för Grosjean. Räikkönen, i den andra Lotusen, åkte ut redan i Q1 efter en miss på banan och misskommunikation med stallet, som gjorde att han inte kom ut på sitt sista varv. Den form som stallet visat under försäsången och på fredagen verkar sitta i.

Överraskande var att Red Bull hade en del problem. Missar från både Vettel och Webber i Q1 och Q2 visar att bilen inte är lika lättkörd som förra årets bil. I slutändan kom Webber in på 5:e plats och Vettel på 6:e. Långt ifrån fjolårets form.

Ferrari; vad ska jag säga? Katastrof är bara förnamnet. Alonso åker av i Q2 och kommer inte ur sandfållan. Massa kom inte heller till Q3. Vet inte vad som hände, men Massa kom bara ut en vända i Q2 och körde inte ut igen i slutet på sessionen. Rena turen för Alonso att han hann sätta en tid i Q2 som gör att han i alla fall kan starta från 12:e plats, inte så många positioner efter vad han skulle ha kunnat åstadkomma i Q3 (7:a – 8:a?). Ferrari har en lång väg att gå…

Den viktigaste slutsatsen är att vi ser fram emot en säsong som verkar bli väldigt, väldigt spännande!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s