F1: Button vann i Australien

Jenson Button vann första F1-loppet i år före Vettel i Red Bull och Hamilton i den andra McLaren-bilen. Jenson ledde loppet från start till mål och gjorde inte ett enda misstag.

Red Bull-bilarna visade sig vara snabbare i racetrim (än i kvaltrim) och de bärgade andra och fjärdeplatsen. För Mercedes var det tvärtom; precis som förra året så var bilarna inte alls lika konkurrenskraftiga i tävlingstrim .

Alonso i Ferrari tog en femteplats efter McLaren- och Red Bull-bilarna, vilket var bättre än förväntat med tanke på att han startade från 12:e startposition. För Massa, i den andra Ferrarin gick loppet väldigt dåligt och han låg och kämpade långt ner i fältet innan han kraschade med Bruno Senna. Undrar om Massa kommer att sitta kvar i Ferrarin säsongen ut…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s