Maserati Gran Turismo Sport – inte bara snygg, nu är den bättre också!

Maserati Gran Turismo Sport ersätter Gran Turismo S. Nyheterna är mer effekt i motorn, ny växellåda och uppdaterat chassi. Evo har provkört den  och de ger den 4,5 stjärnor av 5. De tycker att bilen slutligen är så bra som den borde ha varit från början.

Det finns två växellådor att välja mellan: en traditionell automatlådan med momentomvandlare eller en automatiserad enkelkopplingslåda.

Anmärkningsvärt att evo tycker att automatlådan med momentomvandlare är bättre än den automatiserade enkelkopplinslådan. Den senare är i teorin sportigare och snabbare, men den är väldigt ryckig i låga hastigheter (till skillnad från modernare dubbelkopplingslådor). Däremot är automatlådan med momentomvandlare nästan lika snabb som enkelkopplingslådan, men mycket mer bekväm och harmonisk att köra.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s