BILDGALLERI: Nya Porsche Carrera 4 och 4S – är rumpan för stor?

Porsche har visat de fyrhjulsdrivna versionerna av 991:an. Fyrhjulsdriften är samma aktiva system (PTM) som hade premiär i 997 mk2.

I samma veva lanserar Porsche även några tekniska nyheter, som gäller alla 991:or, även de bakhjulsdrivna:

  • Soltak i glas: ljust och fräscht!
  • Adaptive Cruise Control (ACC). Har bilen PDK så får man dessutom det aktiva kollisionsskyddet Porsche Active Safe (PAS)
  • Ny version av Sport Chrono som ger mellangas vid nedväxlingar med manuell växellåda när man kör i Sport+ läget. I det svenska och engelska pressmeddelandet står det att bilen automatiskt “dubbeltrampar” kopplingen, vilket är en helt annan sak, men det verkar inte rimligt; jag tror att det är en felöversättning. I den tyska versionen av pressmeddelandet står det att bilen automatiskt ger mellangas (“Zwischengas”) vid nedväxling, vilket verkar mer rimligt.

Men tillbaks till frågan i rubriken: är rumpan för stor? Precis som i föregående generation (997) så är de fyrhjulsdrivna modellerna lite bredare (22mm) än de tvåhjulsdrivna versionerna. Men redan de tvåhjulsdrivna versionerna av 991 är 15 mm bredare än den äldre 997:an. När det gällde 997:an så tyckte jag att Carrera 4 och 4S (som jag ägde) var lite snyggare just för att de var lite bredare, men med 991 känns det nästan som att det kan bli för mycket av de goda. Kurvig eller ej; snygg är den i vilket fall! Nu återstår att se den i verkligheten. Förhoppningsvis tar jag mig till bilsalongen i Paris vid månadsskiftet och kan rapportera mera. Det är vid närmare eftertanke min plikt gentemot er läsare att ta mig dit!

Tills vidare, titta på bilderna och avgör själv!

One thought on “BILDGALLERI: Nya Porsche Carrera 4 och 4S – är rumpan för stor?

  1. Pingback: PARIS: Porsche visar fyrhjulsdrivna Carrera 4(S) – äntligen svar på frågan om rumpan! | The Thrill of Driving

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s