PARIS: Nya Audi A3 Sportback och S3 – vad ska man säga?

Det krävs ett tränat öga för att se någon skillnad på nya och gamla A3…

Tredje generationen A3 bygger på VAG:s nya MQB-plattform som även utgör grunden för nya Golf. När det gäller femdörrarsversionen Sportback, så är den nya bilen lite större än den gamla. Baksätet är riktigt bra, för en bil i den här storleksklassen.

Audi S3, med 300 hästar, känns sportig och fin, inte minst bilen jag provsatt som hade läder med sömmar i form av romber (“quilted”). Enda problemet är att jag hellre skulle ha en BMW M135i (320 hästar) för körglädjen, eller AMG-versionen av nya Mercedes A-klass (340 hästar ryktesvis), för att den är så snygg och fin.

Vad ska man säga om Audi A3/S3? Habegäret infann sig inte riktigt…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s